Nunta tradţională în Pelion

Nu departe de hotelul nostrum, în timpul “Verii Culturale” organizet de municipalitatea din Zagora, în vara anului 2010, Asociaţia Femeilor şi Primăria din Zagora au organizat cu success o nuntă tradiţională din Pelion.

Ese vorba despre renaşterea modului tradiţional în care au avut loc nunţile din Pelion.

În primul rând, rochia de mireasă, cu alte cuvinte costului tradiţional, era compusă dintr-o fustă, “Trahilia”, te “Kontogouni”, cordonul şi “Mafesi”.

Apoi “Mpratimia”, prietenii mirelui şi ai miresei, invită oamenii la eveniment, în timp ce prietenii şi rudele cuplului se ocupă de adunarea zestrei.

Mpratimia merg la casa miresei şi amestecă drojdia cu care se face colacul tradiţional. Cu aceeai făină, ei acoperă mirele şi mireasa, pentru ca aceştia să îmbătrânească şi să devină împreună „albi”.

Vinerea, “keratzides”, adică îngrijitorii de catâri, pornesc cu animalele lor decorate şi transferă zesrea în piaţa centrală a satului, unde are loc „tăierea” rochiei de mireasă.

Duminica, ei bărbieresc mirele acompaniaţi de sunetul tradiţional de “patinada” din Pelion şi de cel al puştilor. Apoi îl îmbracă şi încep să danseze în faţa casei lui, în timp ce “mpratimia” se ocupă de oameni. Dup aceea, se îndreaptă spre casa miresei pe străzile centrale ale satului în timp ce cântă şi dansează. Mirele cinsteşte prietenii miresei, întâlneşte mireasa şi încep dansul. Apoi, merg împreună la biserică şi după ceremonie are loc petrecerea de nuntă unde au loc festivităţile tradiţionale.

.


Make a Reservation or Contact us


(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)

  RefreshInvalid Input

Please type these numbers

Read More

 • Hotel

  Hotel

  Sunteţi în căutarea unui loc liniştit pentru a petrece o vacanţă fără griji? Trăiţi o experienţă de vacanţă de neuitat la doar 20 metri distanţă de plajă într-unul din cele mai bune hoteluri din Pelion.

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

Rezervari Online

Oferte!

 •  April – May - June 2019

  Direct Hotel Reservation Special Offers!

   

  05/04/19 – 16/04/19:

  Superior Quality Studio: 40€

  Superior Suite Sea View: 50€

  Superior Family Apartment: 52€

   

  17/04/19 – 13/06/19:

  Superior Quality Studio: 45€

  Superior Suite Sea View: 55€

  Superior Family Apartment: 58€

   

  Contactați-ne la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la telefon 0030 24260 23405 pentru mai multe informatii.

   

 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel