Mitologie în Pelion

Potrivit mitologiei greceşti, Pelion a fost reşedinţa de vară a zeilor de pe Muntele Olimp, patria centaurilor şi locul unde s-a desfăşurat “Bătălia giganţilor”.

Hercule, Ahile, Iason şi Asclepius au învăţat muzică şi arta războiului alături de centaurul Chiron. Au studiat de asemenea calităţile de vindecare a plantelor medicinale şi a florilor din Pelion.

De fapt, Asclepius a ajuns la un asemenea progress încât l-a depăşit pe profesorul său, centaurul Chiron, şi a creat şarpele, sursa vieţii şi a morţii, care a rămas un symbol al ştiinţei medicale până în zilele noastre.

Pelion este şi locul unde a avut loc nunta dintre Nereid Thetis şi Peleus. În timpul sărbătorii care a urmat ceremoniei, zeiţa Eris, deoarece nu fusese invitată, a scăpat un măr de aur pe care scria “pentru cea mai frumoasă”. În acest mod a avut loc primul concurs de frumuseţe între frumoasele şi puternicele zeiţe Hera, Atena şi Afrodita.

Paris, Prinţul Troiei, a acţionat ca jurat şi a încercat să dea mărul zeiţei Afrodita. După aceea, nemuritorul Ahile, fiul lui Peleus şi Thetis, a dus o campanie împotriva Troiei care a fost fatală pentru familia Prinţului Paris. Mitologia ne spune de asemenea de acea campanie de represalii a grecilor împotriva troienilor, din cauza taxelor grele impuse navelor greceşti care au trecut Strâmtoarea Hellespont după deschierea rutelor maritime comerciale de către argonauţi.

Pelion a jucat un rol determinant în înfrângerea persanilor. 40 de vase de ale lui Xerxes au fost abandonate în regiunea peşterilor marine. În sfârşit, după dificila înfrângere de la Salamis din 480 B.C., planurile lui Xerxes de a domina Grecia şi a-şi extinde imperiul în Marea Mediterană s-au încheiat.

Pelion este de asemenea legat de expediţia argonauţilor deoarece în secolul 13 B.C. Argo, condus de Iason, a pornit din oraşul adiacent lui Iolkos să ajungă în îndepărtata Colchida din Aea pentru a obţine Lâna de Aur, un simbol al bogăţiei şi onoarei.

Când Iason s-a întors cu Lâna de Aur, a adus-o înapoi pe vrăjitoarea Medea ca soţia lui. Ea era fiica regelui Aetes şi nepoata lui, prinţesa de Aea şi mai târziu regina din Iolkos. Datorită modului în care s-au petrecut lucrurile, ea a devenit un personaj feminin tragic, dramatizat de Euripide în bine-cunoscuta lucrare “Medea”, o tragedie învăţată încă din 431 B.C.

În sfârşit, căpitanul expediţiei argonauţilor, numit Diomedes, a ales să îşi schimbe numele în Iason, deoarece pe durata uceniciei sale lângă centaurul Chiron lângă Pelion, el a excelat în studiul ierburilor terapeutice.

.


Make a Reservation or Contact us


(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)

  RefreshInvalid Input

Please type these numbers

Read More

 • Cazare în Pelion Grecia

  Cazare în Pelion Grecia

  Facilităţi moderne la doar 20 metri de plajă pentru o cazare în Pelion Grecia cu o vedere spectaculară la albastrul nesfârşit al Mării Egee şi la verdele natural al Muntelui Pelion.

   

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

Rezervari Online

Oferte!

 •  April – May - June 2019

  Direct Hotel Reservation Special Offers!

   

  05/04/19 – 16/04/19:

  Superior Quality Studio: 40€

  Superior Suite Sea View: 50€

  Superior Family Apartment: 52€

   

  17/04/19 – 13/06/19:

  Superior Quality Studio: 45€

  Superior Suite Sea View: 55€

  Superior Family Apartment: 58€

   

  Contactați-ne la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la telefon 0030 24260 23405 pentru mai multe informatii.

   

 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel