Muntele Pelion

Bucuraţi-vă de o excursie minunată pe Muntele Pelion şi fiţi fermecat de plantele rare, plantele aromatice din Pelion, ciupercile din Pelion şi de fauna din Pelion!

Plante rare, flori, plante aromatice şi cărări într-o combinaţie colorată formează peisajele magice din Muntele Pelion!

Din timpuri vechi, Muntele Pelion a fost considerat muntele florilor şi a plantelor medicinale. Potrivit mitologiei, a fost reşedinţa de vară a zeilor de pe Muntele Olimp şi patria centaurilor. Mai mult decât atât, nunta lui Peleas cu Thetis împreună cu primul concurs de frumuseţe dintre frumoasele zeiţe Era, Atena si Afrodita a avut loc pe pantele sale. În cele din urmă, şcoala secretă a lui Regas Fereos care a controbuit foarte mult în timpul Revoluţiei greceşti din 1821 este situată în aceşti munţi.

Muntele Pelion se întinde din nord-vest către sud-est pe o lungime de 44 km şi cu o lăţime de 10 km la sud şi 25 km în partea de nord.

Graniţele muntelui sunt Platanorema lângă Neochori în sud şi Kaporema lângă mănăstirea Flamouri în nord. Vârful cel mai înalt este în partea de nord, 1.624 m (vârful Pourianos Stavros). Celelalte vârfuri sunt Kotroni 1.550 m, Pliasidi 1.547 m, Aidonaki 1.537 m, Agriolefkes 1.471 m, Dramala 1.455 m, Schitzouravli 1.450 m, Golgothas 1.415 m, Lagonika 1.300m.

Există de asemenea şi nişte izvoare remarcabile în Pelion pe care le-aţi putea vizita. Cele mai importante sunt Kaliakouda şi Lagonika. Există aproximativ 70 de izvoare cunoscute în munte. Există unele mai mari precum Lagonika, Vrichona, Kaliakouda şi Felouka care au un debit ridicat în timpul iernii.

Dacă urmaţi căile montane, uteţi admira diferitele feluri de floră şi faună, cel puţin 1.500 specii de plante şi 14 tipuri de habitate ameninţate. Pelion este protejat de articolele 92/43 şi 79/409 ale Uniunii Europene, ca parte a Programului Uniunii Europene NATURA 2000 cu codul GR 1430001.

Trei specii de plante (Campanula incurva, Lesquereuxia syriaca και Soldanella pelia) sunt incluse în “Cartea Roşie a Plantelor din Grecia”, pe când sunt în total 38 de tipuri rare.

Urcând Muntele Pelion, se pot întâlni păduri de fag, în timp ce în nord se găseşte bradul macedonean. Există o linie de castani sub ei. În pieţele centrale ale unor sate, există plante perene, adevărate monumente naturale!

Cele 24 de sate din Pelion au fost constituite în timpul perioadei Dominaţiei Otomane, Zagora fiind cel mai mare sat şi centru comercial, în acelaşi timp. Horefto este încă portul localităţii Zagora.

În muntele Pelion, există culturi de măslini la altitudini joase, meri la altitudini estice medii şi culturi de cartofi la altitudini mai ridicate.

Muntele Pelion are o frumuseţe aparte în fiecare perioadă a anului şi îi invită pe toţi să o descopere şi să se bucure de ea pe deplin!

.


Make a Reservation or Contact us


(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)

  RefreshInvalid Input

Please type these numbers

Read More

 • Plimbări în Pelion

  Plimbări în Pelion

  Πλήρης Οδηγός για Πεζοπορία στο Πήλιο! 16 διαδρομές & μονοπάτια για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες κάνοντας περιπάτους στα ομορφότερα μονοπάτια του Πηλίου!

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

Rezervari Online

Oferte!

 •  April – May - June 2019

  Direct Hotel Reservation Special Offers!

   

  05/04/19 – 16/04/19:

  Superior Quality Studio: 40€

  Superior Suite Sea View: 50€

  Superior Family Apartment: 52€

   

  17/04/19 – 13/06/19:

  Superior Quality Studio: 45€

  Superior Suite Sea View: 55€

  Superior Family Apartment: 58€

   

  Contactați-ne la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la telefon 0030 24260 23405 pentru mai multe informatii.

   

 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel