Pelion

Toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a vă bucura de frumuseţea Pelionului sunt aici! Locuri de vizitat, lucruri de văzut, lucruri de făcut! Delicatese, distracţie, activităţi şi sfaturi!

Pelion a fost cunoscut în mitologia grecească ca fiind reşedinţa de vară a zeilor de pe Olimp, dar şi patria magică a centaurilor. Frumuseţea sa naturală unică şi incomparabilă au făcut ca Peleus şi Nereid Thetis şi Perithos cu Hippodamea să se căsătorească acolo, potrivit lui Homer, Pindarus şi Euripide.

Districtul Magnesia este legat de magnezieni, descendenţii zeului grec al vânturilor, Aiolos. Regatul Pelias a fost situat aici. Admetus şi Alcestis, Achilles, Philoctetes, Eumelus şi alţi lideri ai oraşelor magneziene au luat parte în Războiul Troian. Lângă Pelion se află locul unde argonauţii conduşi de Iason au pornit la bordul corăbiei „Argus” în expediţia lor în îndepărtatul Colchis pentru a căuta Lâna de Aur.

Chiron, cel mai înţelept dintre centauri, a trăit în Pelion, de asemenea. Potrivit mitului, el a fost fiul lui Cronus (Saturn) şi Phylira, fiica Oceanului. A fost un doctor renumit şi învăţătorul lui Ahile, Asclepius, Theseu, Iason şi a multor altor eroi mitologici. A fost înţelept, bun şi un prieten nepreţuit pentru oameni, care puteau să meargă la el să îi trateze şi vindece folosind o mare varietate de ierburi crescute la munte.

Cu toate acestea, pe lângă mit, istoria Pelionului a prezentat un interes ridicat de-a lungul secolelor. O societate de călugări a fost creată în Pelion în secolul 12 AD, datorită multitudinii de mănăstiri construite de călugării de la Agio Oros (Athos). Nu a durat mult până când au fost construite primele aşezări. Curând, au devenit importante centre economice şi culturale.

La sfârşitul secolului 16, Pelion şi Zagora au fost lideri în producţia de mătase. Din Horefto se transportau produsele făcute în oraş către toate marile porturi europene din zona Mediteranei, precum şi în Constantinopol şi Smyrna. Vechea capelă Agios Nicolas (Sfântul Nicolae) din Horefto, construit în 1651 AD, a fost prea mică pentru a găzdui toţi marinarii şi pe familiile lor ori de câte ori se întorceau acasă după câteva luni pe mare pentru a-şi plăti dările către Sfântul ocrotitor pentru ajutorul dat pe mare. De fiecare dată când marinarii din Zagora se întorceau acasă, dansau şi cântau, socializau creând astfel o atmosferă plăcută. Din acest motiv, Horefto are acest nume (Horos = dans).

Zagora are propria sa istorie în Pelion. Parţial prin “Ellinomousio” (Hellenomuseum) sau “Şcoala lui Regas Fereos”, care a fost fondată aici în jurul anului 1702 AD şi a devenit faimoasă datorită lui Regas Fereos, Anthimos Gazis, Gregorios Constantas, Philippos Ioannou li alte persoane înţelepte care au studiat acolo.

Parţial prin biblioteca sa publică cu numeroase cărţi (aproximativ 18,000), unele dintre ele fiind foarte rare şi altele sunt manuscrise. De asemenea, datorită marilor personalităţi care s-au născut şi au crescut aici: patriarhul ecumenic Callinicus al III-lea, Ioannis Pringos, un comerciant în Amsterdam, fraţii Lapatai, lorzi din Moldovlahia, Cassavetes – fondatorul primei şcoli pentru fete din Pelion, Philippos Ioannou, filosoful grec din secolul 19 şi Philippos Pandos, fondatorul Universităţii “Pandios” din Atena, şi mulţi alţii.

Astăzi, Zagora are cea mai mare cooperativă de mere din Balcani. Faimoasele mere “Zagorin”, vechile vile, străzile pietruite, fântânile şi bisericile din secolul 17 încă păstrează aici legenda vie a Pelionului.În trecutul recent, mediul verde şi liniştit din Horefto, Pelion, a inspirat poeţii greci G. Seferis şi G. Drosinis să scrie unele din cele mai bune poezii, privind soarele sau luna ivindu-se din Marea Egee.

Combinând istoria bogată şi tradiţia culturală de mii de ani cu 2km de plaje superbe şi o apă curată şi cu peisajul de vis al Pelionului, Horefto este o experienţă unică între celelalte staţiuni de vacanţă din Pelion.

Datorită importanţei sale, Pelion este parte din proiectul Uniunii Europene “NATURA 2000”, codul GR 1430001.

.


Make a Reservation or Contact us


(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)

  RefreshInvalid Input

Please type these numbers

Read More

 • Oferte

  Oferte

  CEA MAI BUNĂ RATĂ & OFERTE GARANTAT (PENTRU REZERVĂRI) DE PE PAGINA NOASTRĂ DE INTERNET!

 • Guest Reviews

  Guest Reviews

  What people have said about Flamingo Hotel, Pelion, Horefto

 • Motive pentru a alege hotelul nostru

  Motive pentru a alege hotelul nostru

  Descoperiţi serviciile unice ale Hotelului Flamingo şi bucuraţi-vă de o vacanţă minunată în peisajul idilic plin de verdeaţă.

 • Horefto Grecia - Horefto Pelion

  Horefto Grecia - Horefto Pelion

  Descoperiţi un paradis pe pământ destinat vacanţelor, pe frumoasa plajă din Horefto înconjurată de culorile pline de viaţă a Pelionului.

 • Închirieri de maşini Pelion

  Închirieri de maşini Pelion

  Descoperiţi frumuseţile unice din Pelion cu maşina. Bucuraţi-vă de peisaje care îţi taie respiraţia şi de o frumuseţe naturală unică plimbându-vă cu maşina!

 • Cazare în Pelion Grecia

  Cazare în Pelion Grecia

  Facilităţi moderne la doar 20 metri de plajă pentru o cazare în Pelion Grecia cu o vedere spectaculară la albastrul nesfârşit al Mării Egee şi la verdele natural al Muntelui Pelion.

   

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

Rezervari Online

Oferte!

 •  April – May - June 2019

  Direct Hotel Reservation Special Offers!

   

  05/04/19 – 16/04/19:

  Superior Quality Studio: 40€

  Superior Suite Sea View: 50€

  Superior Family Apartment: 52€

   

  17/04/19 – 13/06/19:

  Superior Quality Studio: 45€

  Superior Suite Sea View: 55€

  Superior Family Apartment: 58€

   

  Contactați-ne la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la telefon 0030 24260 23405 pentru mai multe informatii.

   

 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel